Godišnji sastanak nacionalnih koordinatora i izvjestitelja te ekvivalentnih mehanizama u organizaciji OESS-a i Vijeća Europe

U Beču se dana 13. i 14. lipnja 2022. održava godišnji sastanak nacionalnih koordinatora i izvjestitelja te ekvivalentnih mehanizama, u organizaciji OESS-a i Ureda specijalnog predstavnika i koordinatora za suzbijanje trgovanja ljudima OESS-a te Vijeća Europe. Ovi sastanci služe kao stručne platforme za utvrđivanje zajedničkih planova u rješavanju trenutnih izazova vezanih uz trgovanje ljudima u državama članicama OESS-a, kao i za promicanje provedbe relevantnih obveza i preporuka OESS-a.
 
Ovogodišnji sastanak podijeljen je u četiri panela na kojima se raspravlja o razvoju nacionalnih politika usmjerenih prema sprečavanju tehnološki potpomognutog trgovanja ljudima, izgradnji kapaciteta za sprečavanje trgovanja ljudima na nacionalnoj razini, relevantnim podacima i mjerenju napretka na ovom području te aktivnostima usmjerenim prema suzbijanju trgovanja ljudima koje je povezano sa humanitarnom krizom u Ukrajini.
 
Alen Tahiri, univ. spec. pol., ovlašten za obavljanje poslova ravnatelja Ureda i nacionalni koordinator za suzbijanje trgovanja ljudima u Republici Hrvatskoj, aktivno sudjeluje na navedenom sastanku kroz rasprave koje prate svaki od navedenih panela, prezentira nacionalne aktivnosti na ovom području te u svojim izlaganjima snažno podržava napore OESS-a i Vijeća Europe usmjerene prema suzbijanju svih oblika trgovanja ljudima.



Pisane vijesti