Službeni posjet ravnatelja Agencije Europske unije za temeljna prava (FRA) povodom predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina je, kao tijelo nacionalnog službenika za odnose s FRA,  organizirao (03.-04. travnja 2019.) dvodnevni službeni posjet ravnatelja FRA, gospodina Michaela O Flaherty-a. Povod službenog posjeta bilo je nadolazeće predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, a tijekom posjeta ravnatelj FRA sastao se s  voditeljem Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, gospodinom Brankom Baričevićem, predstojnikom Ureda predsjednika Vlade, mr. sc. Zvonimirom Frka Petešićem; ministrom pravosuđa, gospodinom Draženom Bošnjakovićem i državnim tajnikom u Ministarstvu pravosuđa, gospodinom Josipom Salapićem; državnom tajnicom za europske i unutarnje poslove u Ministarstvu unutarnjih poslova, gospođom Terezijom Gras; državnom tajnicom za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, gospođom Zdravkom Bušić; državnom tajnicom u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gospođom Margaretom Mađarić te ravnateljem Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, gospodinom Alenom Tahirijem.
 
Tijekom službenog posjeta ravnatelj FRA sastao se i s predsjednikom Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora, gospodinom Ivanom Domagojem Miloševićem te s pučkom pravobraniteljicom, gospođom Lorom Vidović kao i s predstavnicima organizacija civilnog društva koje u suradnji s organizacijama civilnog društva TRIA i tijelima državne uprave aktivno sudjeluju u planiranju aktivnosti hrvatskog predsjedanja.
 
Podrška FRA hrvatskom predsjedanju od strane sudionika sastanaka ocijenjena je dobrodošlom te je službeni posjet otvorio prostor za buduću suradnju na prioritetima hrvatskog predsjedanja koji ulaze u djelokrug FRA, centra europske ekspertize u području ljudskih prava.
 
Povezane vijesti:
 
https://twitter.com/EURightsAgency
https://twitter.com/EK_Hrvatska
https://mup.gov.hr/vijesti/suradnja-mup-a-i-agencije-eu-za-temeljna-prava/283331
https://www.sabor.hr/hr/press/priopcenja/domagoj-ivan-milosevic-primio-ravnatelja-agencije-europske-unije-za-temeljna-prava
https://twitter.com/CMSZagreb

Pisane vijesti