Sastanak EU mreže nacionalnih koordinatora i izvjestitelja za suzbijanja trgovanja ljudima u okviru predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije

Dana 8. lipnja 2020. održan je online sastanak EU mreže nacionalnih koordinatora i izvjestitelja na području suzbijanja trgovanja ljudima. Na početku sastanka v.d. nacionalni koordinator pri Europskoj komisiji gosp. Olivier Onidi pozdravio je sve prisutne te se zahvalio Republici Hrvatskoj na suorganizaciji sastanka u okviru predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije. Sastanak  je otvoren od strane ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i nacionalnog koordinatora za suzbijanje trgovanja ljudima u Republici Hrvatskoj gosp. Alena Tahirija, univ. spec. pol. koji se putem video linka obratio nazočnima s prigodnim govorom.

Nacionalni koordinator je u svom govoru istaknuo doprinos Republike Hrvatske u području suzbijanja trgovanja ljudima i promicanju i zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda. Također se osvrnuo na novu Strategiji Europske unije usmjerenu na suzbijanje trgovanja ljudima koja je bila tema današnjeg sastanka kao i na točke o kojim se razgovaralo tijekom cijelog sastanka, a koje se odnose na Suzbijanje kulture nekažnjavanja, Pomoć i zaštitu žrtava, Prevenciju te Koordinaciju aktivnosti.

Cijeli govor možete pogledati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=MRIJ9ignoOM

Pisane vijesti