Otvorena savjetovanja o nacrtima Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije za razdoblje od 2016. do 2021. godine i Akcijskog plana za provedbu Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije za razdoblje od 2016. do 2018. godine.

Slika /slike/Pristup informacijama/Ostale informacije.jpg
Radna skupina za izradu Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije, sastavljena od predstavnika nadležnih tijela javne vlasti i predstavnika nevladinih organizacija, izradila je nacrte novog Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije za razdoblje od 2016. do 2021. godine i Akcijskog plana za provedbu Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije za razdoblje od 2016. do 2018. godine.
 
Nacionalni plan za borbu protiv diskriminacije je strateški dokument kojim Vlada Republike Hrvatske, na temelju analize stanja, postavlja prioritete, predlaže ciljeve te usmjerava svoje napore prema izgradnji cjelovitog sustava zaštite od diskriminacije u Republici Hrvatskoj za razdoblje od šest godina.
 
Akcijski plan za provedbu Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije predstavlja operativni dokument kojim će se utvrditi mjere za realizaciju ciljeva iz Nacionalnog plana za prvo razdoblje njegovog važenja, nakon čega će se izraditi novi operativni dokument u svrhu realizacije onih ciljeva iz Nacionalnog plana koji nisu obuhvaćeni ovim Akcijskim planom.
 
Radna skupina je u svoj rad uključila predstavnike nevladinih organizacija te konzultirala socijalne partnere, a ovim putem, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih  manjina, kao koordinator Radne skupine, poziva zainteresirane strane da se uključe u postupke savjetovanja putem središnjeg državnog portala „e-Savjetovanje“ koji će trajati zaključno do 1. srpnja 2016. godine. Savjetovanja su dostupna na sljedećim linkovima:
 
https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=3503
 
https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=3504
 
 

Pisane vijesti