Sastanak v.d. ravnatelja mr.sc. Branka Sočanca s delegacijom State Departmenta Sjedinjenih Američkih Država te Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, održanog dana 20. siječnja 2017. godine u prostorijama Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske

Slika /slike/sastanak s delegaciom SAD-a.jpg
Dana 20. siječnja 2017. godine u prostorijama Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: Ured) održan je sastanak s delegacijom  State Departmenta Sjedinjenih Američkih Država g. Chadom C. Salitanon i g. Atsuki Takahashi te sa predstavnicima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, g. Aaronom Schwoebelom, šefom politickog odjela i Vladimirom Djukić, djelatnicom zaduženom za područje vladavine prava.
Na sastanku su ispred Ureda sudjelovali v.d. ravnatelj Ureda i nacionalni koordinator za suzbijanje trgovanja ljudima mr.sc. Branko Sočanac i pomoćnica ravnatelja za Jedinicu za suzbijanje trgovanja ljudima i međunarodnu suradnju gđa. Maja Kević.
Tema sastanka bilo je pregled aktivnosti Ureda u proteklom razdoblju za potrebe izrade Izvješća State Departmenta Sjedinjenih Američkih Država o trgovanju ljudima za Republiku Hrvatsku za razdoblje 2016. godine (tzv. TIP Report).
           
v.d. ravnatelj Ureda mr.sc. Branko Sočanac uvodno je dao pregled najznačajnijih aktivnosti u području suzbijanja trgovanja ljudima u proteklom razdoblju. Naročito je istaknuo izradu novog Nacionalnog plana za suzbijanje trgovanja ljudima 2017 – 2020 i brojne novine koje se planiraju provesti u narednom četverogodišnjem razdoblju kao i jačanje napora u cilju postizanja što većeg broja osuđujućih presuda. Također je naglasio uspješnu suradnju koju Republika Hrvatska ima sa ostalim državama Europske unije te Uredom europske nacionalne koordinatorice za suzbijanje trgovanja ljudima, kao i sa državama regije što je naročito vidljivo kroz neformalnu mrežu nacionalnih koordinatora zemalja Jugoistočne Europe.
 

Pisane vijesti