Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima

Slika /arhiva/stories/23102013_b.jpg

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske obilježio je Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima na Cvjetnom trgu u Zagrebu, u subotu, 19. listopada 2013. godine. Događaj je održan u svrhu jačanja javne svijesti o problematici suzbijanja trgovanja ljudima te u svrhu prikazivanja poduzetih aktivnosti Vlade Republike Hrvatske i organizacija civilnog društva na području suzbijanja trgovanja ljudima.


Europska komisija je 2007. godine po prvi puta proglasila Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima - 18. listopada, a Republika Hrvatska se odmah priključila njegovom obilježavanju.
Navedenom događaju je, osim institucija i organizacija civilnog društva koje se bave suzbijanjem trgovanja ljudima u Republici Hrvatskoj, prisustvovala i potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske, ministrica socijalne politike i mladih i predsjednica Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima gđa. Milanka Opačić.

Na prigodno postavljenim štandovima građani su se mogli dodatno informirati o radu institucija na ovom području te se upoznati s izloženim brošurama i materijalima.
23102013 a
Isto tako, događaj je popraćen kulturno-umjetničkim programom koji je uključivao nastup popularnih plesnih i glazbenih skupina te kazališnih izvođača i to: Zagrebačkih mažoretkinja, dramskog studija Kulturnog centra Peščenica, plesne skupine Tala, dječjeg zbora Kikići i genijalci, Antonije Perak, Patricije Pehar i Lotus banda.

FOTOGALERIJA: {loadposition galerija_1}

Pisane vijesti