OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG DANA SUZBIJANJA TRGOVANJA LJUDIMA – 18.10.

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske obilježava Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima - 18.listopada, u svrhu jačanja javne svijesti o problematici suzbijanja trgovanja ljudima, te u svrhu prikazivanja poduzetih aktivnosti Vlade Republike Hrvatske i organizacija civilnog društva na području suzbijanja trgovanja ljudima.
Europska komisija je 2007. godine po prvi puta proglasila Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima - 18. listopada, a Republika Hrvatska se odmah priključila njegovom obilježavanju.
Sjednica Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima održati će se na dan obilježavanja suzbijanja trgovanja ljudima, a kojom će predsjedavati predsjednica Odbora i potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih gđa. Milanka Opačić.



Isto tako, prezentacija relevantnih aktivnosti vezanih uz područje suzbijanja trgovanja ljudima, održati će se u organizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na Cvjetnom trgu u Zagrebu, u subotu, 19. listopada 2013. godine, u trajanju od 11:00 do 13:00 sati,

Navedenom događaju će prisustvovati institucije koje se bave suzbijanjem trgovanja ljudima u Republici Hrvatskoj (Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo unutarnjih poslova, Udruga CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje te mreža nevladinih udruga PETRA).
Na prigodno postavljenim štandovima građani će se moći dodatno informirati o radu predmetnih institucija na ovom području te se upoznati s izloženim brošurama i materijalima.

Isto tako, predviđen je bogati kulturno-umjetnički program koji uključuje nastup popularnih plesnih i glazbenih skupina te kazališnih izvođača.

Ovom prilikom pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže obilježavanju Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima.

PROGRAM možete preueti OVDJE.

Pisane vijesti