Održan 7. seminar o provedbi Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina, 20. travnja 2012. godine, hotel Dubrovnik, Zagreb

Slika /arhiva/stories/24042012_1.jpg

U organizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske i Savjeta za nacionalne manjine u Zagrebu je 20. travnja 2012. godine održan sedmi po redu jednodnevni seminar o provedbi Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina.

Seminar je organiziran kako bi se potaknula javna rasprava o provedbi Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, kao značajnog međunarodnog dokumenta kojim se sveobuhvatno štite prava nacionalnih manjina.

Na seminaru su sudjelovali istaknuti stručnjaci s područja zaštite prava nacionalnih manjina, predstavnici državnih institucija, zastupnik nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, istaknuti članovi udruga nacionalnih manjina, predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti, članovi vijeća nacionalnih manjina kao i predstavnici resornih ministarstava i ostalih državnih tijela uključenih u provedbu Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina.

Sudionicima seminara obratili su se, između ostalih, mr. sc. Branko Sočanac, ovlašten za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, prof. dr. Rainer Hofmann, predsjednik Savjetodavnog odbora Vijeća Europe za praćenje Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina, mr. sc. Milena Klajner, članica Savjetodavnog odbora Vijeća Europe te Aleksandar Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine.

U okviru seminara organizirane su i tri radionice u sklopu kojih su sudionici analizirali probleme s kojima se pripadnici nacionalnih manjina susreću na području sudjelovanja u procesu odlučivanja, obrazovanja te kulturne autonomije i pristupa medijima.



Pisane vijesti