Održan sastanak s izaslanstvom Republike Moldavije 26. listopada 2016. godine

Slika /slike/Slika s delegacijom iz Moldavije.jpg
Dana 26. listopada 2016. godine u prostorijama Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina održan je sastanak s izaslanstvom Republike Moldavije.  Sastanku su, uz prevoditeljicu, nazočili predstavnici delegacije iz Moldavije. Ispred Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina sastanku su nazočili gđa. Bahrija Sejfić, pomoćnica ravnatelja Ureda, gđa. Maja Kević, pomoćnica ravnatelja Ureda, gđa. Maja Brkić, savjetnica u Uredu, gđa. Danijela Gaube, savjetnica u Uredu, g. Kristijan Kevešević, savjetnik u Uredu i gđa. Nives Kovač.

U uvodnom dijelu su predstavnici Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina upoznali izaslanstvo iz Moldavije s ustrojom i djelokrugom Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te zakonodavnim i institucionalnim okvirom zaštite i promocije prava nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj. Predstavljene su i druge strategije, programi i projekti Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, financirani sredstvima državnog proračuna, fondova EU i drugih izvora. Nakon izlaganja svakog od predstavnika Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina uslijedila su mnogobrojna pitanja predstavnika izaslanstva iz Moldavije.

Zaključno su predstavnici izaslanstva iz Moldavije pojasnili kako je sustavno riješeno pitanje ljudskih prava i prava nacionalnih manjina u Moldaviji te su se zahvalili Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i napomenuli da je bilo vrlo zanimljivo i važno saznati toliko korisnih informacija i da su shvatili koliko je zapravo bitna suradnja među institucijama.
 

Pisane vijesti