Održano savjetovanje o ulozi i unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, 21. ožujka 2011. godine, Rijeka

Slika /arhiva/stories/rijeka_2_28032011.jpg

Ured za nacionalne manjine, u suradnji sa Savjetom za nacionalne manjine, organizirao je 21. ožujka 2011. godine u Rijeci savjetovanje o ulozi i unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina.

Na skupu je bilo riječi o dosadašnjem radu vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, o problemima s kojima se susreću pojedina vijeća, o izborima za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina te o primjerima dobre prakse u radu vijeća. Sudionicima skupa je predstavljeno istraživanje Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu o funkcioniranju vijeća i predstavnika nacionalnih manjina. Raspravljalo se i o ovogodišnjem popisu stanovništva u Republici Hrvatskoj.

Sudionici skupa bili su potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Slobodan Uzelac, članovi Savjeta za nacionalne manjine, predstavnici vijeća nacionalnih manjina, predstavnici tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te predstavnici nadležnih ministarstava i ureda.



Pisane vijesti