Posjet predstavnika Savjetodavnog odbora Vijeća Europe za provedbu Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina

Slika /slike/Foto vijesti 2020/DSC_0373-1.jpg
Ravnatelj Ureda, Alen Tahiri, univ. spec. pol., primio je  9. ožujka 2020. godine predstavnike Savjetodavnog odbora Vijeća Europe za provedbu Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina g. Martina Collinsa predstavnika Irske, gđu Alionu Grossu predstavnicu Republike Moldavije i gđu Marie Hagsgård predstavnicu Švedske koji borave u posjetu Republici Hrvatskoj u okviru Petog ciklusa praćenja provedbe Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina.

Teme razgovara bile su razvoj događaja nakon podnošenja zadnjeg 5. Izvješća Republike Hrvatske o provedbi Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina za petogodišnje razdoblje, usvojeno na 149. sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj 28. ožujka 2019. g., glavni napredci i izazovi te mandat i resursi Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Predstavnici Savjetodavnog odbora Vijeća Europe u petodnevnom su posjetu Republici Hrvatskoj tijekom kojeg će se sastati i s predstavnicima nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, predstavnicima manjinskih vijeća i udruga te drugim dionicima u Zagrebu, Vukovaru, Bilju, Pakracu, Rijeci i Čakovcu.



Pisane vijesti