Posjet turske delegacije Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske

Slika /slike/Foto vijesti 2019/Slika-web-Turska delegacija2.jpg

Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina g. Alen Tahiri sa suradnicama primio je 1. kolovoza 2019. godine delegaciju iz Turske. Delegaciju su činili g. Bedrettin Gundes voditelj Odjela za strateški razvoj u Gradu Mersinu te g. Ali Daylam izvršni direktor Federacije mediteranskih romskih organizacija, a u pratnji delegacije Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina posjetio je i saborski zastupnik g. Veljko Kajtazi.

Delegacija je posjetila Republiku Hrvatsku, između ostalog, kako bi prisustvovali obilježavanju stradanja Roma za vrijeme Drugog svjetskog rata koje se obilježava 2. kolovoza.

Prilikom sastanka u Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, ravnatelj je predstavio djelokrug Ureda te aktivnosti na kojima Ured trenutno intenzivno radi poput implementacije projekta za poboljšanje položaja pripadnika romske nacionalne manjine sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

G. Daylam je izrazio zadovoljstvo činjenicom da Ured svojim djelokrugom obuhvaća zaštitu prava svih nacionalnih manjina te posebno romske nacionalne manjine te je zajedno s g. Mersinom uputio poziv ravnatelju za posjet Turskoj te Gradu Mersinu. Također, ovom prilikom je g. Gundes u ime Grada Mersina ravnatelju Ureda uručio počasnu plaketu Grada.
 

Pisane vijesti