Ravnatelj Ureda na 26. međunarodnoj znanstvenoj konferenciji „Nacionalne manjine, migracije i sigurnost“

Slika /slike/Foto vijesti 2022/Brijuni rujan 2022. (1).jpg
Održana je 26. međunarodna znanstvena konferencija na temu „Nacionalne manjine, migracije i sigurnost“, od 19. do 22. rujna 2022., na Brijunima, u suorganizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Savjeta za nacionalne manjine, Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te Akademske mreže za suradnju u jugoistočnoj Europi.
 
Kao suorganizator ove međunarodne konferencije, u svom pozdravnom govoru, gospodin Alen Tahiri, univ,spec.pol. ispred Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i u funkciji nacionalnog koordinatora za suzbijanje trgovanje ljudima u Republici Hrvatskoj,  iskazao je iznimno zadovoljstvo što se po prvi puta u 26 godina održavanja ovog znanstvenog skupa posebni panel odnosio na područje suzbijanja trgovanja ljudima, tijekom kojeg su troje najistaknutijih stručnjaka i nacionalnih koordinatora Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Republike Srbije održala stručna predavanja.


 
Teme navedenog panela, kojeg je moderirao gospodin Tahiri, bile su: Trgovanje ljudima i krijumčarenje migranata – suvremeni izazovi mješovitih migracija koji otežavaju razlikovanje ove dvije kriminalne pojave; Učinkovita partnerstva za učinkovitu borbu protiv trgovanja ljudima u Sjevernoj Makedoniji i Mehanizmi u borbi protiv trgovanja ljudima – iskustvo Crne Gore u identifikaciji i upućivanju žrtava trgovanja ljudima.
 
Raspravni paneli ove međunarodne znanstvene konferencije, na kojima je ravnatelj aktivno participirao i moderirao, također su bili posvećeni položaju nacionalnih manjina u demokratskim društvima, globalnim sigurnosnim izazovima te migracijama i migracijskim politikama.



Pisane vijesti