Ravnatelj Ureda mr. sc. Branko Sočanac sudjelovao na skupu "Regionalna škola ljudskih i manjinskih prava" koji je održan od 19.-21. svibnja na Brijunima

Slika /arhiva/stories/03062015.jpg

U organizaciji Savjeta za nacionalne manjine i Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu na Brijunima je od 19. do 21. svibnja 2015. godine održana Regionalna škola ljudskih i manjinskih prava. Skup je organiziran u suradnji s Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Istarskom županijom, Gradom Pulom i Općinom Medulin.


Na spomenutom skupu sudjelovao je i ravnatelj Ureda mr. Branko Sočanac koji je tom prigodom održao predavanje o politici Vlade Republike Hrvatske prema ljudskim pravima i pravima nacionalnih manjina, s posebnim osvrtom na vrijeme nakon ulaska RH u EU.

Tijekom održavanja Regionalne škole studentima su, među ostalim, prezentirane i teme kao što su Hrvatski i Europski modeli zaštite prava nacionalnih manjina, Politika identiteta, multikulturalizam i ljudska prava, Zaštita ljudskih prava i prava nacionalnih manjina nakon članstva Republike Hrvatske u EU, Nacionalne manjine i demokratska konsolidacija, Liberalizam i zaštita nacionalnih manjina, Nacionalne manjine u Sloveniji između formalnog i stvarnog te Rješavanje graničnih pitanja i zaštita nacionalnih manjina.

Pisane vijesti