Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina mr.sc. Branko Sočanac primio delegaciju iz Ukrajine vezano uz problematiku zločina iz mržnje

Slika /arhiva/ukrajinska_delegacija.jpg

Dana 28. travnja 2015. godine ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina mr.sc. Branko Sočanac primio je delegaciju iz Ukrajine vezano uz problematiku zločina iz mržnje. Tom prilikom ravnatelj Ureda upoznao je predstavnike ukrajinske delegacije s cijelim nizom aktivnosti koje se provode u RH, Protokolom o postupanju u slučaju zločina iz mržnje, radom Radne skupine za praćenje zločina iz mržnje kao i edukacijama različitih ciljanih skupina.



Također, raspravljalo se i o trendovima o kojima je goste upoznala savjetnica u Uredu gđa. Tatjana Vlašić analizirajući identificirane zločine iz mržnje prema motivu i vrstama kaznenog djela. Na kraju sastanka, predstavnici ukrajinske delegacije, u čijem sastavu su bili profesori nekoliko sveučilišta iz odnosne problematike te policijski dužnosnici, predstavili su svoja iskustva i izazove s kojima se susreću u suzbijanju zločina iz mržnje.

Pisane vijesti