Sastanak ravnatelja mr.sc. Branka Sočanca s g. Aaronom Schwoebelom, šefom političkog odjela u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država

održanog dana 08. siječnja 2015. godine u prostorijama
Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske

Dana 08. siječnja 2015. godine u prostorijama Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: Ured)

održan je sastanak s predstavnicima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, g. Aaronom Schwoebelom, šefom politickog odjela i Vladimirom Djukić, djelatnica zaduženu za područje vladavine prava rule of law specialist. Tema sastanka bilo je pregled aktivnosti Ureda u proteklom razdoblju za potrebe izrade Izvješća State Departmenta Sjedinjenih Američkih Država o trgovanju ljudima za Republiku Hrvatsku za razdoblje 2014. godine (tzv. TIP Report).
Na sastanku su ispred Ureda sudjelovali ravnatelj Ureda i nacionalni koordinator za suzbijanje trgovanja ljudima mr.sc. Branko Sočanac i pomoćnica ravnatelja za Jedinicu za suzbijanje trgovanja ljudima i međunarodnu suradnju gđa. Maja Bukša.

Ravnatelj Ureda mr.sc. Branko Sočanac dao je pregled najznačajnijih aktivnosti u području suzbijanja trgovanja ljudima u proteklom razdoblju, naročito istaknuvši da je Vlada Republike Hrvatske uložila značajne napore u cilju jačanja nacionalnog sustava za suzbijanje trgovanja ljudima, što je rezultiralo povećanim brojem identificiranih žrtava već drugu godinu zaredom. Također je naglasio uspješnu suradnju koju Republika Hrvatska ima sa ostalim državama Europske unije te Uredom europske nacionalne koordinatorice za suzbijanje trgovanja ljudima, kao i sa državama regije što je naročito vidljivo kroz neformalnu mrežu nacionalnih koordinatora zemalja Jugoistočne Europe.

Predstavnici veleposlanstva Sjedinjenih Američkih država izrazili su zadovoljstvo dosada ostvarenom suradnjom na ovom području.

Pisane vijesti