Seminar o ulozi i unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, Zadar, 9. studenoga 2016. godine

Slika /slike/Seminar Vijeća Zadar.JPG
Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u suradnji sa Savjetom za nacionalne manjine održao je 9. studenoga 2016. godine u Gradu Zadru seminar o ulozi i unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina.

Cilj seminara je bio informiranje i educiranje članova vijeća i predstavnika nacionalnih manjina o njihovim pravima i obvezama koje proizlaze iz Ustavnog zakona o pravima naconalnih manjina, motiviranje i poticanje na bolju suradnju vijeća i predstavnika sa tijelima lokalnih jedinica, kao i razmjena informacija o svim specifičnim problemima pripadnika nacionalnih manjina na području Zadarske županije.

Seminar je otvorio ravnatelj Ureda g. mr. sc. Branko Sočanac, a sudionicima seminara, članovima vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina i predstavnicima tijela lokalnih jedinica sa područja Zadarske županije, su se obratili predsjednik Savjeta g. Aleksandar Tolnauer, viši stručni savjetnik u Ministarstvu uprave g. Sulejman Tabaković, gđa. Milena Ikić, pročelnica Upravnog odjela za pravne i zajedničke poslove Zadarske županije i gđa. Mirjana Zubčić, pročelnica Ureda Grada Zadra.

U raspravi je bilo govora o problemima u funkcioniranju vijeća i predstavnika kao i o drugim specifičnim problemima manjinskog stanovništva s ovog područja. Uz probleme, iznosili su se i primjeri dobre prakse i pozitivna iskustva u međusobnoj suradnji vijeća i predstavnika s upravnim tijelima Zadarske županije i Grada Zadra.
 

Pisane vijesti