Studijska posjeta delegacije Republike Crne Gore institucijama Republike Hrvatske koje sudjeluju u suzbijanju trgovanja ljudima

Slika /arhiva/stories/14032014.jpg

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina kao Ured nacionalnog koordinatora RH za suzbijanje trgovanja ljudima organizirao je dvodnevnu studijsku posjetu (10. i 11. ožujka 2014.) delegacije Republike Crne Gore institucijama Republike Hrvatske, a radi razmjene međudržavne suradnje i upoznavanja s nacionalnim sustavom Republike Hrvatske na području suzbijanja trgovanja ljudima.
Delegaciju Republike Crne Gore predvodio je nacionalni koordinator i rukovoditelj Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima Zoran Ulama.



Prvog dana posjeta crnogorsku delegaciju primio je nacionalni koordinator RH za suzbijanje trgovanja ljudima i ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina mr.sc. Branko Sočanac koji je iste upoznao sa sustavom suzbijanja trgovanja ljudima u Republici Hrvatskoj i radom Ureda na ovom području.

Tijekom dvodnevnog posjeta crnogorska delegacija se sastala s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva socijalne politike i mladih, Državnog odvjetništva Republike Hrvatske te nevladine Udruge-Mreža Petra.

Pisane vijesti