Sudjelovanje predstavnika Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na središnjoj manifestaciji „Lipovljanski susreti 2016.“ koja je održana 27. kolovoza 2016. godine u Lipovljanima

Slika /slike/Lipovljani 6.jpg
Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar-Kitarović i pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba gosp. Milana Bandića, u Lipovljanima je od 26.-28. kolovoza 2016. godine održana  tradicionalna manifestacija  kulturnog stvaralaštva i smotra folklora nacionalnih manjina pod nazivom „Lipovljanski susreti 2016.“

Brojna kulturno-umjetnička društva koja su nastupala imala su prigodu kroz svoje pjesme i plesove predstaviti raznolikost i bogatstvo nošnji i običaja nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Svoj bogati kulturno-umjetnički program imao je i ansambl iz Ukrajine, zemlje partnera ovogodišnjih Lipovljanskih susreta.

U ime Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na prigodnoj manifestaciji je sudjelovala Bahrija Sejfić, pomoćnica ravnatelja Ureda, koja je prije službenog otvaranja navedenog događaja sudjelovala i na okruglom stolu pod nazivom „Nacionalne manjine u demokratskim društvima: manjine i migracije u fokusu izbjegličke krize“, koji je održan u prostoru narodne knjižnice.
 

Pisane vijesti