Vienna Migration Conference 2023

Slika /slike/VMC foto 1.jpg
U razdoblju od 10. do 11. listopada 2023. godine, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina gosp. Alen Tahiri univ. spec. pol., sudjelovao je na Vienna Migration Conference 2023, Beč.

Događaju su nazočili potpredsjednik Europske komisije gosp. Margaritis Schinas, savezna ministrica za žene, obitelj, integraciju i medije Republike Austrije, gđa  Susanne Raab, ministar unutarnjih poslova Republike Turske, gosp. Ali Yerlikaya, ministar migracija i azila Republike Grčke, gosp. Dimitrios Kairidis, ministrica za migracije Kraljevine Švedske, gđa Maria Malmer Stenergard, glavni direktor ICMPD, gosp. Michael Spindelegger te više od 250 predstavnika državnih tijela, međunarodnih organizacija i stručnjaka za pitanja migracija.



Sudionici su raspravljali o izazovima i glavnim trendovima u migracijskoj politici, kao i o izgledima za praktičnu interakciju u razvoju učinkovitih migracijskih politika diljem svijeta.

Glavne teme konferencije bile su strategije za jačanje međunarodne suradnje na području migracija i izgradnju održivih migracija partnerstva, dinamika duž ključnih migracijskih ruta prema Europi i prioriteti zajedničkog djelovanja, novi razvoj politike Europske Unije uključujući reformu azila i inovativne sheme radne migracije, međunarodna zaštita, solidarnost i upravljanje krizama.



Pisane vijesti