POZIV na javnu tribinu povodom predstavljanja Akcijskog plana za uklanjanje prepreka u ostvarivanju pojedinih prava u području integracije stranaca u hrvatsko društvo za razdoblje od 2013. do 2015. godine.

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske organizira javnu tribinu povodom predstavljanja Akcijskog plana za uklanjanje prepreka u ostvarivanju pojedinih prava u području integracije stranaca u hrvatsko društvo za razdoblje od 2013. do 2015.godine.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju mijenjaju se i migracijski trendovi. Iako je do sada glavni migracijski trend bio iseljavanje stanovništva, ulazak Hrvatske u Europsku uniju značit će i povećani broj useljenika. Time se pružaju nove mogućnosti za prihvaćanje i integraciju stranaca kao punopravnih članova društva. S time u skladu, na tribini će se najviše govoriti o temama poput obrazovanja i informiranja stranaca, kao i o njihovim pravima iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite.

Ovim putem pozivamo zainteresiranu javnost da se pridruži tribini koja će se održati 13. rujna 2013. godine s početkom u 10 sati u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2.

Molimo Vas da dolazak potvrdite savjetnici u Vladinom uredu gđi. Danijeli Gaube na  e-mail: danijela.gaube@uljppnm.vlada.hr , a najkasnije do četvrtka, 12. rujna 2013.Pisane vijesti