Konferencija povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava

Slika /slike/Foto vijesti 2023/Naslovna.jpg

Dana 11. prosinca 2023. godine u Hotelu International u Zagrebu, u organizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina održana je konferencija povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava kojim se ove godine obilježava i 75 godina od usvajanja Opće deklaracije o ljudskim pravima kao i 25 godina od usvajanja Deklaracije o pravima i odgovornostima pojedinaca, grupa i državnih tijela u unapređivanju i zaštiti priznatih ljudskih prava i temeljnih sloboda tj. Deklaracije o braniteljima ljudskih prava.

Na konferenciji je kroz izlaganja: ravnatelja Ureda, Alena Tahirija, univ. spec. pol.; predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora, prof. dr. sc. Milorada Pupovca; potpredsjednika Hrvatskog sabora, dr. sc. Furia Radina te sutkinje Ustavnog suda, gospođe Lovorke Kušan i redovite profesorice Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Snježane Vasiljević  raspravljan doprinos Opće deklaracije o ljudskim pravima, Deklaracije o braniteljima ljudskih prava, kao i Povelje EU o temeljnim pravima ostvarenim standardima zaštite ljudskih prava.

Na konferenciji je predstavljen i rad Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina tijekom 2023. godine kao i planovi za 2024. godinu.

Uvodno obraćanje ravnatelja Ureda možete preuzeti ovdje.



Pisane vijesti