Konferencija TeamWork! Jačanje multidisciplinarne suradnje u suzbijanju trgovanja ljudima zbog radnog iskorištavanja

Slika /slike/20160119_090013.jpg

Pomoćnica ravnatelja Maja Bukša sudjelovala je na konferenciji vezanoj uz suzbijanje trgovanja ljudima u svrhu radnog iskorištavanja koja se, pod Nizozemskim predsjedavanjem Europskom unijom, održala u Amsterdamu 18. – 19. siječnja 2016.

Konferencija TeamWork! Jačanje multidisciplinarne suradnje u suzbijanju trgovanja ljudima zbog radnog iskorištavanja
Amsterdam, 18. – 19. siječnja 2016.
 
Pomoćnica ravnatelja Maja Bukša sudjelovala je na konferenciji vezanoj uz suzbijanje trgovanja ljudima u svrhu radnog iskorištavanja koja se, pod Nizozemskim predsjedavanjem Europskom unijom, održala u Amsterdamu. Konferenciju su otvorili gospodin Ard Van der Steur, ministar Sigurnosti i pravosuđa iz Nizozemske i gospođa Myria Vassiliadou, europska koordinatorica za suzbijanju trgovanja ljudima. U svojem govoru g. Van der Steur naglasio je važnost multidisciplinarnog pristupa suzbijanju trgovanja ljudima ali i važnosti implementacije zakonodavnih propisa. Gđa. Vassiliadou je posebno istaknula potrebu učinkovite implementacije odredaba Direktive 2011/36 o prevenciji i suzbijanju trgovanja ljudima te zaštitu žrtava.

Unutar radnih grupa u sklopu konferencije sudionici su razgovarali o potrebi jačeg partnerstva između svih dionika vezanih uz suzbijanje trgovanja ljudima te proaktivnog rada na otkrivanju žrtava i kažnjavanju počinitelja.
 

Pisane vijesti