Ravnatelj Ureda mr.sc. Branko Sočanac sudjelovao na sastanku Radne skupine na visokoj razini za borbu protiv diskriminacije

Slika /slike/Atena BS.jpg

Ravnatelju Ureda mr.sc. Branko Sočanac sudjelovao je 25. i 26. veljače 2016. godine u Ateni na sminaru Radne skupine na visokoj razini za borbu protiv diskriminacije.

Seminar je održan pod nazivom Seminar za razmjenu dobre prakse "Mainstreaming jednakosti i procjena učinka jednakosti u javnim politikama".

Aktivnosti Republike Hrvatske u kontekstu suzbijanja diskriminacije prepoznate su kao primjer dobre prakse te je ravnatelj održao prezentaciju o razvoju cjelovitog sustava za borbu protiv diskriminacije u Republici Hrvatskoj. Pritom je istaknuo donošenje Zakona o suzbijanju diskriminacije te aktivnosti kojima se redovito pridonosi učinkovitijoj primjeni Zakona te podizanju svijesti javnosti o problematici diskriminacije i značaju njeznog suzbijanja u društvu.

Ravnatelj je također objasnio proces izrade nacrta novog strateškog dokumenta za borbu protiv diskriminacije i načinu tzv. mainstreaminga antidiskriminacije kroz nekoliko politika.
 

Pisane vijesti