Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina mr. sc. Branko Sočanac primio izaslanstvo iz Bosne i Hercegovine

Slika /slike/12768347_896699967116943_981917223872872318_o.jpg
Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina mr. sc. Branko Sočanac primio je dana 3. ožujka 2016. godine izaslanstvo iz Bosne i Hercegovine u okviru programa regionalne razmjene iskustava na temu „Integracija Republike Hrvatske u Europsku uniju i prava LGBT osoba“.

Izaslanstvo su činili predstavnici Parlamentarne skupštine BiH, Institucije Ombudsmena za ljudska prava, Agencije za ravnopravnost spolova BiH, Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH, Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Republici Srpskoj, Policijske akademije FMUP-a, Uprave za policijsko obrazovanje RS, Gender centra te Sarajevskog otvorenog centra kao organizatora studijske posjete u suradnji s Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova RH.

Uz ravnatelja, ispred Ureda su na sastanku sudjelovali pomoćnica ravnatelja Maja Bukša te savjetnici u Vladinom uredu Lana Velimirović Vukalović i Kristijan Kevešević.

Predstavnike izaslanstva su u prvom redu zanimala iskustva Republike Hrvatske u borbi protiv zločina iz mržnje te projekti vezani uz korištenje sredstava iz pretpristupnih fondova Europske unije. Na sastanku su opisana su iskustva Ureda u pripremi projekata vezanih uz zaštitu ljudskih prava, a ravnatelj Ureda mr. sc. Branko Sočanac prezentirao je proces osnivanja i djelovanja Radne skupine za praćenje zločina iz mržnje te istaknuo da će Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i u buduće stajati na raspolaganju predstavnicima Bosne i Hercegovine u razmjeni iskustava vezanih uz zločin iz mržnje te pristupanje Europskoj uniji. 
 

Pisane vijesti