Objavljen hrvatski prijevod Modula za lokalne dionike Priručnika za unaprjeđenje životnih uvjeta Roma

Svjetska banka je u suradnji s Europskom komisijom priredila Priručnik za unaprjeđenje životnih uvjeta pripadnika romske nacionalne manjine te dio Priručnika, modul za lokalne dionike, na hrvatskom jeziku.
Cilj Priručnika je doprinijeti povećanju učinkovitosti fondova EU u rješavanju životnih uvjeta Roma. Modul za lokalne dionike daje praktične savjete lokalnim vlastima i organizacijama civilnog društva koje pripremaju i provode intervencije za poboljšanje uvjeta života Roma, koristeći europska, nacionalna ili lokalna sredstva. Priručnik predlaže praktične pristupe, tehnike i alate za provedbu intervencija i poboljšanje njihove kvalitete. Pruža i ideje za proširivanje raspona razmatranih intervencija a namijenjen je i poticanju daljnjih inovacija. Alati i savjeti navedeni u Priručniku mogue se primijeniti u kontekstu integriranih teritorijalnih ulaganja (ITI) i lokalnog razvoja vođenog zajednicom (CLLD). Ipak, ovi alati i savjeti namijenjeni su širokoj primjeni na intervencijama na lokalnoj razini općenito, uključujući i one koji ne moraju nužno uključivati integrirana teritorijalna ulaganja (ITI) i lokalni razvoj vođen zajednicom.



Cjelokupni tekst Priručnika (na engleskom jeziku) dostupan je na sljedećoj poveznici:
http://documents.worldbank.org/curated/en/2014/01/20356975/handbook-improving-living-conditions-roma

Modul za lokalne dionike na hrvatskom jeziku dostupan je na sljedećoj poveznici:
http://issuu.com/world.bank.europe.central.asia/docs/handbook_-_croatian

te na mrežnoj stranici Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

S obzirom da su Svjetska banka i Europska komisija zainteresirane za što veću dostupnost Priručnika, molimo vas da ovu informaciju dostavite svim zainteresiranima.

Pisane vijesti