Održan drugi po redu sastanak koordinatora za integraciju na lokalnoj razini, 26. ožujka 2021.

Slika /slike/Ostale informacije.jpg
U organizaciji Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina održan je u petak 26. ožujka 2021. godine drugi sastanak koordinatora za integraciju na lokalnoj razini. Uz službenice Ureda i koordinatore iz Čakovca, Daruvara, Lepoglave, Osijeka, Rijeke, Siska, Slavonskog Broda, Varaždina, Velike Gorice, Zagreba, i Zaprešića na sastanku su sudjelovale i Ana Ban iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te Nejra Kadić Meškić iz Centra za kulturu dijaloga. Sastanak je otvorila voditeljica Službe za ljudska prava, Danijela Gaube pozdravivši sve prisutne. Potom su izlaganja održale Ana Ban koja je predstavila rad Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje na području integracije i Nejra Kadić Meškić predstavivši projekt Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo s posebnim osvrtom na aktivnosti projekta u lokanim zajednicama. U završnom dijelu sastanka službenice Ureda su predstavile nacrt novog Akcijskog plan za integraciju osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita te su zajedno s koordinatorima razmotrile prijedloge mjera novog Akcijskog plana čiji bi nositelji bile jedinice lokalne samouprave.

Sastanci koordinatora za integraciju na lokalnoj razini održavaju se u okviru Projekta „INCLuDE“ – Međuresorna suradnja u osnaživanju državljana trećih zemalja sufinanciranog sredstvima Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) Europske unije.

Više o samom projektu možete naći na poveznici: https://pravamanjina.gov.hr/?id=938&pregled=1&datum=Wed%20Feb%2005%202020%2014:02:54%20GMT+0100%20(srednjoeuropsko%20standardno%20vrijeme)

Pisane vijesti