Održan seminar o ulozi i unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, 16. prosinca 2011. godine, Sisak

Slika /arhiva/stories/19122011_a.jpg

Ured za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske u suradnji sa Savjetom za nacionalne manjine održao je u petak 16. prosinca 2011. godine u Sisku seminar o ulozi i unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina. 

Na seminaru su sudjelovali predstavnici Savjeta za nacionalne manjine, članovi vijeća i predstavnici nacionalnih manjina i predstavnici tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave sa područja Sisačko-moslavačke županije te predstavnici nadležnih ministarstava i ureda.

U raspravi su se analizirali problemi u funkcioniranju vijeća i predstavnika, ali i iznosili primjeri dobre prakse i uspješne suradnje vijeća i predstavnika nacionalnih manjina s tijelima lokalnih jedinica.
Glavni naglasak seminara je stavljen na novine koje proizlaze iz Zakona o postupku upisa u Registar vijeća, koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina koji je stupio na snagu 13. srpnja 2011. godine.

Članovi vijeća i predstavnici nacionalnih manjina upoznati su s postupkom upisa u Registar, te su svi oni koji to još nisu učinili ili nisu učinili na propisan način, pozvani da ponesu zahtjev za upis zajedno s pripadajućim dokazima propisanim Pravilnikom o obliku, sadržaju i načinu vođenja Registra vijeća, koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina te obrascima za upis i izdavanje isprava.



Pisane vijesti