Održan seminar „Osposobljavanje i educiranje mladih pripadnika nacionalnih manjina“, 4. i 5. prosinca 2014. godine u Mariji Bistrici

Slika /arhiva/stories/13122014_a.jpg

U organizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina od 04. do 05. prosinca 2014. u Mariji Bistrici održan je seminar za mlade pripadnike nacionalnih manjina. Seminar „Osposobljavanje i educiranje mladih pripadnika nacionalnih manjina" organiziran je sa svrhom osnaživanja mladih pripadnika nacionalnih manjina.



Ciljevi seminara bili su:
1. informirati mlade pripadnike nacionalnih manjina o mogućnostima koje imaju u kontekstu razvoja svojih zajednica;
2. ojačati kapacitete mladih pripadnika nacionalnih manjina za aktivno sudjelovanje u razvoju svojih zajednica;
3. povezati i stvoriti pretpostavke za zajedničko djelovanje mladih pripadnika nacionalnih manjina u svrhu rješavanja zajedničkih poteškoća.

Uz dvodnevna predavanja i radionice prvi dio seminara obuhvatio je i izlaganja stručnjaka relevantnih institucija iz područja zaštite prava nacionalnih manjina gdje su, u ime institucija, seminaru nazočile gđa. Nada Jakir iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, gđa. Marija Halić iz Hrvatskog zavoda za zapošljavannje, gđa. Silvija Trgovec Greif iz Ureda pučkog pravobranitelja te mr. sc. Ina Volmut iz Ureda za ravnopravnost spolova. Seminar je pohađalo 12 mladih pripadnika nacionalnih manjina - predstavnici češke, albanske, romske, bošnjačke i makedonske nacionalne manjine.



Pisane vijesti