Održana 22. sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, za razdoblje od 2021. do 2027. godine

22. sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, za razdoblje od 2021. do 2027. godine (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) održana je u petak, 15. prosinca 2023., korištenjem elektronskih sredstava komunikacije.

Povjerenstvo je dalo Suglasnost na tekst Prijedloga Godišnjeg programa unapređenja životnih uvjeta pripadnika romske nacionalne manjine u  romskom naselju Torjanci (Osječko-Baranjska Županija, Općina Petlovac) za 2024. godinu.

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina zadužen je da o ovoj Suglasnosti obavijesti Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Temeljem Kriterija za utvrđivanje financijske pomoći za poboljšanje uvjeta i kvalitete života pripadnika romske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, odobrena je zamolba Grada Slavonski Brod za sufinanciranje prijevoza učenika pripadnika romske nacionalne manjine od naselja Josip Rimac do Osnovne škole Huga Badalića u iznosu od 50.000,00 EUR.

Također je usvojena jedna korekcija iznosa odobrene zamolbe na 21. sjednici Povjerenstva, za H.F. iz Rijeke: umjesto prethodne ponude u iznosu od 4.330,00 EUR, ažurirana ponuda sada iznosi 4.147,59 EUR.
 

Pisane vijesti