Održano je javno predstavljanje rezultata Projekta potpore Romima - faza II

Slika /arhiva/stories/09092011_b.jpg

Ured za nacionalne manjine u suradnji s Međimurskom županijom i općinom Podturen, 7. rujna 2011. godine organizirao je javno predstavljanje rezultata Projekta potpore Romima - faza II u Lončarevu naselju općine Podturen u Međimurskoj županiji. Projekt potpore Romima – faza II financirao se putem programa Phare 2006 Europske unije, uz sufinanciranje iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Cilj projekta je poboljšanje okoliša te općih životnih uvjeta u romskim naseljima Lončarevo, Piškorovec i Pribislavec u Međimurskoj županiji kroz izgradnju komunalne infrastrukture, te vodovodne i električne mreže. Provedba projekta je počela u veljači 2009. godine a za njega su osigurana sredstva u iznosu od 3.449.736,00 eura.

Na svečanom predstavljanju govorili su g. Josip Lepen, načelnik općine Podturen, g. Erol Akdag, attache u Delegaciji Europske unije u Republici Hrvatskoj, g. Nazif Memedi, zastupnik u Hrvatskom saboru, g. Ivan Perhoč, župan Međimurske županije i mr.sc. Branko Sočanac, predstojnik Ureda za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske.

Nakon održanih kratkih pozdravnih govora, predstojnik Ureda za nacionalne manjine, mr. sc. Branko Sočanac uručio je zahvalnice županu Perhoču, te predstavniku DEU za veleposlanika Vandorena nakon čega je uslijedio prigodni program u organizaciji KUD-a „Črne strele". Svečano otvaranje naselja završilo je zajedničkim obilaskom naselja.



Pisane vijesti