Okrugli stol “Provođenje Zakona o suzbijanju diskriminacije u procesu rada i zapošljavanja'', 12. listopada 2012., Hotel RIVIERA u Puli

Udruga Centar za građanske inicijative Poreč je dana 12. listopada 2012. godine u Hotelu RIVIERA u Puli organizirala okrugli stol pod nazivom "Provođenje Zakona o suzbijanju diskriminacije u procesu rada i zapošljavanja''. Okrugli stol održan je u okviru projekta pod nazivom "Jednaki u različitosti" / "Equally Diverse", koji je odobren za financiranje u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost (PROGRESS) "Potpora nacionalnim aktivnostima koje se tiču borbe protiv diskriminacije i promidžbe jednakosti". Projektom je među brojnim aktivnostima predviđena uspostava mreže antidiskriminacijskih kontakt točaka na regionalnoj razini, jedna od kojih je i udruga Centar za građanske inicijative.

Cilj okruglog stola bio je okupljanje relevantnih dionika koji primjenom Zakona o suzbijanju diskriminacije doprinose jednakosti građana i građanki, te podizanje javne svijesti o važnosti jednakog postupanja na tržištu rada bez obzira na različitosti.

Osim predstavnika partnerskih institucija u projektu, odnosno Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao nositelja projekta, Ureda pučkog pravobranitelja i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, na okruglom stolu su sudjelovali i predstavnici Županijske koordinacije za ljudska prava Istarske županije, sindikata, organizacija civilnog društva i medija.

Nakon predstavljanja aktivnosti i djelokruga na području suzbijanja diskriminacije od strane svih partnerskih institucija, uslijedila je rasprava u kojoj su sudionici iznosili primjere diskriminacije na tržištu rada s kojima se svakodnevno susreću.

Aktivnosti Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske na području suzbijanja diskriminacije predstavio je ravnatelj Ureda mr.sc. Branko Sočanac.



Pisane vijesti