Poziv na natječaj: Održivost 2.0 - novi međunarodni program za lokalne lidere

Zaklada Via iz Praga (Češka) pokreće ViabilityNet 2.0, novi međunarodni program za razdoblje 2014.-2016. godine. Zaklada nudi mladim lokalnim liderima iz srednje, istočne i jugoistočne Europe prostor za razmišljanje, spajanje i zajednički rast, uz financijska sredstva za projekte koji se fokusiraju na osnaživanje njihovih zajednica. Opći cilj programa je promicanje angažmana unutar zajednica kroz podršku inspirativnom i uključivom vodstvu.


Zaklada traži 16 polaznika u dobi od 25 i više godina, koji rade u svojim lokalnim zajednicama na društvenim promjenama koje koriste zajednici u cjelini. Radni jezik je engleski. Od polaznika se očekuje sudjelovanje na: 4 međunarodna susreta (6 dana), grupnom studijskom posjetu (3 dana) te 5 i više rezervnih dana za pripremu.

Program uključuje i financijsku potporu u iznosu od oko 4 200 EUR za trošak projekta koji korespondira s vizijom ViabilityNet 2.0 programa i koji stavlja naglasak na osnaživanje zajednice kroz sudjelovanje.

Financijska darovnica se ne može dodijeliti pojedincu; program zahtijeva povezanost s nevladinim neprofitnim organizacijama, kao što su udruge građana, zaklade, udruge koje djeluju za javno (opće) dobro i sl., ovisno o zakonodavstvu svake zemlje.

Kompletna natječajna dokumentacija i prijava dostupne su na: http://www.viabilitynet.org/

ROK ZA PRIJAVE: 23. svibnja 2014. godine.

Pisane vijesti