Poziv za dostavu projektnih prijedloga: MtM - Poboljšanje programiranja fondova EU za uključivanje Roma u jugoistočnoj Europi

MtM (Making the Most of EU Funds for Roma, Povećanje iskorištenosti EU fondova za Rome) je objavio poziv za dostavu projektnih prijedloga u vezi s akcijama zagovaranja u Jugoistočnoj Europi s glavnim ciljem stvaranja povoljnih uvjeta za uključivanje Roma u programskom razdoblju 2014-2020. Poziv pokriva četiri zemlje u regije sa značajnim brojem pripadnika romske nacionalne manjine: Crna Gora, Hrvatska, Makedonija i Srbija.


Iskorištenost sredstava iz Europske unije za socijalno uključivanje romske zajednice u nekim zemljama pokazala je nedostatak sustavnog programiranja. Projektni prijedlozi trebaju se usredotočiti na utjecanje na proces programiranja i pojačani protok raspoloživih sredstava prema romskim zajednicama.

Na prijavu se potiču kandidati s tri do pet godina relevantnog iskustva u uključivanju Roma i u korištenju fondova EU, kao i s iskustvima i vještinama za rad s nacionalnim vlastima i Delegacijama EU. odnosno tijelima Europske komisije.

Više o uvjetima i potrebnoj dokumentaciji pogledajte na:
http://www.opensocietyfoundations.org/grants/improving-programming-eu-funds-roma-inclusion-south-eastern-europe

Rok za prijavu je 23. svibnja 2014. godine.

Pisane vijesti