Poziv Svjetske banke na konzultacije | Jednakost mogućnosti: Pravedna prilika za marginalizirane Rome

Uključivanje Roma, najveće, najsiromašnije i najobespravljenije etničke manjine u Europi, nije samo etički imperativ već i pametno ulaganje za zemlje istočne Europe suočene s trendom brzog starenja stanovništva. To je ujedno i srž nastojanja Svjetske banke za operacionalizaciju dvaju ciljeva: iskorjenjivanje krajnjeg siromaštva i promicanje zajedničkog prosperiteta u regiji.



Svjetska banka odlučila je konzultirati ključne dionike u sklopu izvješća Jednakost mogućnosti: Pravedna prilika za marginalizirane Rome. Ciljevi ovog istraživanja su konsolidiranje postojećeg znanja o preprekama za uključivanje Roma, te promicanje svijesti o dobrim praksama socijalne uključenosti, s ciljem informiranja europskih institucija i nacionalnih vlada.

Svoje komentare šaljite na romaconsultations@worldbank.org do 16. siječnja do ponoći. Kako bi se olakšala razmjena mišljenja, tim Svjetske banke će, tijekom tjedna nakon 12. siječnja, organizirati i internetsku sjednicu pitanja i odgovora uživo.

Za nacrt dokumenta i dodatne informacije molimo pogledati http://consultations.worldbank.org/consultation/equality-opportunity-fair-chance-marginalized-roma.

Pisane vijesti