Poziv za predlaganje kandidata za imenovanje člana Savjeta za nacionalne manjine, pripadnika crnogorske nacionalne manjine

Slika /slike/indeksiraj.jpg

Radi osiguranja zastupljenosti pripadnika crnogorske nacionalne u sastavu Savjeta za nacionalne manjine, pozivaju se udruge crnogorske nacionalne manjine i druge organizacije, vjerske zajednice, pravne osobe i građani pripadnici crnogorske nacionalne manjine da predlože svog kandidata za imenovanje člana Savjeta iz reda istaknutih kulturnih, znanstvenih, stručnih i vjerskih djelatnika, pripadnika crnogorske nacionalne manjine.
 
Za člana Savjeta za nacionalne manjine treba predlagati osobu koja je svojom tolerancijom i suživotom, afirmirajući vlastitu kulturu, jezik i tradiciju, doprinijela unaprjeđenju razumijevanja, snošljivosti i dijaloga među državljanima Republike Hrvatske, te promicanju etničke, kulturne i vjerske raznolikosti Republike Hrvatske.

Poziv je objavljen  u Narodnim novinama broj 113, od 7. prosinca 2016., te u Jutarnjem listu od 7. prosinca 2016. godine.

Prijedloge treba poslati do 21. prosinca 2016. godine na adresu: Vlada  Republike Hrvatske, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Zagreb, Mesnička 23, uz naznaku za javni poziv.

Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

POZIV
 

Pisane vijesti