Ravnatelj Ureda sudjelovao na svečanoj konferenciji o suzbijanju trgovanja ljudima

Slika /slike/Foto vijesti 2021/Konferencija 17.11.2021.jpg
U okviru projekta Akademije pravnih znanosti Hrvatske i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, dana 17. studenog 2021., u Novinarskom domu u Zagrebu, Perkovčeva 2, održana je svečana konferencija o suzbijanju  trgovanja ljudima. Tema konferencije je bila „Zaštita, pomoć i socijalna uključenost ranjivih skupina u kontekstu trgovanja ljudima u Republici Hrvatskoj“. Radi se o završnoj konferenciji u okviru navedenog projekta tijekom provedbe kojeg je organizirano nekoliko regionalnih radionica za djelatnike koji se bave ovom temom u okviru sustava kaznenog pravosuđa (suci, državni odvjetnici, odvjetnici, policija, državna uprava i nevladine organizacije).
 
Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske i nacionalni koordinator za suzbijanje trgovanja ljudima, g. Alen Tahiri, univ. spec. pol., održao je uvodni govor na ovoj konferenciji u kojem je posebno naglasio važnost međusobne suradnje svih sudionika u referalnom sustavu suzbijanja trgovanja ljudima s ciljem uspješnog procesuiranja počinitelja i zaštite žrtava ovog teškog kaznenog djela. Ravnatelj Ureda je kao ekspert u području suzbijanja trgovanja ljudima, kako kroz aktivno sudjelovanje na prethodno održanim radionicama, tako i na ovoj konferenciji, značajno doprinio kreiranju zaključaka i preporuka projekta koji su prezentirani u drugom dijelu konferencije.
 
Glavni cilj ovog projekta je podizanje svijesti i razumijevanja trgovanja ljudima kao ozbiljnog kršenja temeljnih ljudskih prava, pružanje znanja o novim trendovima i spremnost za suočavanje s novim prijetnjama. Kroz konstruktivne aktivnosti američkih i domaćih stručnjaka, ovaj projekt je uspostavio mrežu stručnjaka s ciljem poboljšanja postojećeg normativnog i institucionalnog okvira za suzbijanje trgovanja ljudima u Republici Hrvatskoj.
 

Pisane vijesti