Sastanak nacionalnih koordinatora za suzbijanje trgovanja ljudima Jugoistočne Europe Beč, 30. Do 31. ožujka 2015.

Slika /arhiva/stories/02042015_b.jpg

Pomoćnica ravnatelja Maja Bukša sudjelovala je na sastanku nacionalnih koordinatora Jugoistočne Europe organiziranom u suradnji Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije, ICMPD –a (Međunarodnog centra za razvoj migracijske politike) i Veleposlanstva Velike Britanije a koji se održao od 30. do 31. ožujka 2015. godine u Beču.



Na sastanku se razgovaralo o zajedničkim prioritetima i izazovima u stvaranju sveobuhvatne strategije suzbijanja trgovanja ljudima, kako na nacionalnom tako i na regionalnom odnosno Europskom nivou. Predloženi prioriteti odnose se na jačanje već uspostavljenih mehanizama i nacionalnih referalnih sustava ali i pojačanu razmjenu podataka o slučajevima trgovanja ljudima između europskih zemalja. Naročita pozornost posvetila se i temi suzbijanja trgovanja djecom koja predstavlja zajednički prioritet svih nacionalnih koordinatora Jugoistočne Europe.

Preporuka za budući rad odnosi se na ostvarivanje jačeg partnerstva između zemalja porijekla, tranzita i odredišta u cilju efikasnije zaštite žrtava trgovanja ljudima unutar referalnog procesa.

Pisane vijesti