Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina mr.sc. Branko Sočanac član hrvatskoh izaslanstva koje je predstavilo 4. izvješće o primjeni Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima (ICCPR) UN-ovu Odboru za ljudska prava

Slika /arhiva/02042015.jpg

Hrvatsko je izaslanstvo u dvodnevnom dijalogu (23. i 24. ožujka 2015. godine) predstavilo 4. Izvješće o primjeni Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima UN-ovu Odboru za ljudska prava. Pitanja članova Odbora za ljudska prava odnosila su se na područja zaštite i ostvarenja ljudskih prava, uključujući važnost podizanja javne svijesti o ljudskim pravima, ravnopravnosti spolova, obiteljskom nasilju, pitanju nestalih i o pravima raseljenih osoba, stambenom zbrinjavanju, zločinima iz mržnje, zaštiti osoba sa duševnim smetnjama, pristupa besplatnoj pravnoj pomoći, posebice stranaca i tražitelja azila te edukacijama državnih službenika i pravnika o ljudskim pravima.



Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina mr.sc. Branko Sočanac prezentirao je podatke vezane uz suzbijanje trgovanja ljudima, pravima nacionalnih manjina te suzbijanju zločina iz mržnje.

Svoju ocjenu o navedenom izvješću navedeni Odbor objavit će 2. travnja 2015. godine.

Pisane vijesti