Studijski posjet delegacije Republike Srbije institucijama Republike Hrvatske koje sudjeluju u suzbijanju zločina iz mržnje

Slika /arhiva/stories/25042014_a.jpg

Dana 24. travnja 2014. godine Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske kao koordinativno tijelo Radne skupine za zločin iz mržnje organizirao je u suradnji s Misijom OESS iz Srbije, studijski posjet delegaciji Republike Srbije institucijama Republike Hrvatske koje sudjeluju u suzbijanju zločina iz mržnje.


Ravnatelj Ureda mr.sc.Branko Sočanac, upoznao je delegaciju Republike Srbije s zakonodavnim okvirom Republike Hrvatske na području zločina iz mržnje posebno istaknuvši Protokol o postupanju u slučaju zločina iz mržnje koji je usvojila Vlade Republike Hrvatske dana 2. travnja 2011. godine.

Delegacija Republike Srbije sastala se s djelatnicima/ama Pravosudne akademije, istaknutim sucima/sutkinjama, predstavnicama DORH-a i predstavnikom nevladine organizacije „Zagreb pride", a koji imaju iskustva na području obrazovanja sudaca i zamjenika državnih odvjetnika na području antidiskriminacijskog zakonodavstva, posebice zločina iz mržnje.

Pisane vijesti