Sudjelovanje ravnatelja Ureda na sastanku tematske skupine Vijeća Europe (CAHROM) posvećenoj tematici mladih Roma – Ljubljana 4-6. lipnja 2015.

Slika /arhiva/08062015.jpg

Mr.sc. Branko Sočanac, ravnatelj ULJPPNM-a, sudjelovao je u svojstvu izvjestitelja o mladima Ad-hoc odbora stručnjaka Vijeća Europe za pitanja Roma (CAHROM) na tematskom sastanku skupine stručnjaka CAHROM-a o osnaživanju mladih Roma i odnosnoj dimenziji nacionalnih strategija za integraciju Roma. Sastanak je održan u Ljubljani, od 4. do 6. lipnja 2015.g.


Na sastanku su sudjelovali predstavnici Belgije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Vijeća Europe i organizacija mladih Roma TernYPE i FERYP. Ravnatelj Sočanac je u prezentaciji istaknuo relevantne aktivnosti nadležnih tijela RH, osobito Ministarstva socijalne politike i mladih i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Naznačio je da je RH prva u okviru Desetljeća za uključivanje Roma 2005-2015 organizirala konferenciju posvećenoj problematici mladih što je kao tema nastavljena i kasnije tijekom odvijanja ove inicijative. Predstavnici Slovenije posebno su pohvalili hrvatsku Nacionalnu strategiju za uključenje Roma te izrazili želju za njezinim boljim upoznavanjem putem eventualnog study visit-a koji bi se organizirao u RH.

Pisane vijesti