Susret s veleposlanikom Republike Hrvatske u Poljskoj na marginama Tematskog posjeta Odbora stručnjaka za romska pitanja Vijeća Europe

Slika /slike/Foto vijesti 2023/Varšava, 21.-23.02.2023 (1).jpg
Na marginama tematskog posjeta Odbora stručnjaka za romska pitanja Vijeća Europe o zlouporabi droga, prevenciji i liječenju, u Varšavi od 21. do 23. veljače 2023. godine, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, susreo se s veleposlanikom Republike Hrvatske u Poljskoj, gospodinom Tomislavom Vidoševićem.

Gospodin Tahiri izvijestio je veleposlanika o aktivnom sudjelovanju na skupu, na kojem je prezentirao dostupne podatke o konzumaciji sredstava ovisnosti u populaciji djece i mladih pripadnika romske nacionalne manjine kao i o dostupnom sustavu prevencije i liječenja ovisnosti u Republici Hrvatskoj. U svom izlaganju ravnatelj Ureda se osobito pozvao na istraživanja provedena na inicijativu Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao i na relevantne nacionalne politike i aktivnosti.

U razgovoru s veleposlanikom otvorene su teme suzbijanja trgovanja ljudima, suzbijanja zločina iz mržnje te javnog poticanja na nasilje i mržnju, a najavljen je i dolazak ravnatelja na sastanak u organizaciji OSCE/ODIHRa u rujnu 2023. godine.

Na tematskom su posjetu, organiziranom na zamolbu Poljske, pored predstavnika Republike Hrvatske, sudjelovali i stručnjaci iz Finske, Grčke i Mađarske.



Pisane vijesti