Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina mr.sc. Branko Sočanac otvorio uvodnim izlaganjem dvodnevnu radionicu Radne skupine za izradu Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije, za razdoblje 2015. – 2020.

Slika /arhiva/stories/12022015.jpg

Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina mr.sc. Branko Sočanac otvorio je uvodnim izlaganjem dvodnevnu radionicu Radne skupine za izradu Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije, za razdoblje 2015. – 2020.g. koja je u organizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske održana u Varaždinu.

To je druga od tri planirane radionice u sklopu projekta „Izrada nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije", koji se provodi uz potporu Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost (PROGRESS) Europske unije.
Cilj radionice bio je definiranje mjera Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacija u pojedinim područjima poput rada i zapošljavanja, javne uprave i pravosuđa, medijima, kulturi, informacijskoj infrastrukturi, obrazovanju, znanosti, sportu, zdravstvenoj zaštiti, socijalnoj sigurnosti, stanovanju, pristupu dobrima i uslugama i dr.
Na radionici su sudjelovali predstavnici nadležnih ministarstava, organizacija civilnog društva i pravobraniteljskih institucija.

Pisane vijesti