Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina uvodnim izlaganjem otvorio radionicu „Procesuiranje kaznenog djela trgovanja ljudima“

Slika /arhiva/stories/16022015_b.jpg

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u suradnji s Pravosudnom akademijom organizirao je 12. veljače 2015. godine u prostorijama Hrvatskog sabora radionicu za suce/tkinje i državne odvjetnike/ce na temu procesuiranja kaznenog djela trgovanja ljudima. Radionicu je otvorio ravnatelj Ureda mr.sc. Branko Sočanac.

U svom uvodnom govoru istaknuo je značaj obrazovanja u uspješnom funkcioniranju uspostavljenog sustava suzbijanja trgovine ljudima, posebice u postupku procesuiranja počinitelja te preventivnih radnji.

Republika Hrvatska, kao nova članica Europske unije, posebnu pozornost pridaje punoj primjeni Direktive o prevenciji i suzbijanju trgovanja ljudima i zaštiti žrtava kao i Strategije EU za iskorjenjivanje trgovanja ljudima. U tom kontekstu naglasak je na edukaciji ciljanih skupina o problematici trgovanja ljudima. Upravo zato organizirana je i ova radionica na kojoj su predavači bili sudac Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Rafael Krešić, sutkinje Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Anamarija Pavičić i Iva Gradiški Lovreček te predstavnica Državnog odvjetništva Republike Hrvatske gđa. Diana Kovačević Remenarić.

Pisane vijesti