Sastanak predstavnika Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih s predstavnicima gruzijskih institucija u okviru studijske posjete Republici Hrvatskoj u organizaciji Ureda Vijeća Europe u Gruziji, Zagreb, 2. travnja 2019. godine

Slika /slike/Foto vijesti 2019/Studijska posjeta predstavnika gruzijskih institucija.jpg
U okviru studijske posjete Republici Hrvatskoj u organizaciji Ureda Vijeća Europe u Gruziji, predstavnici gruzijskih institucija i organizacija civilnog društva sastali su se 2. travnja 2019. godine s predstavnicima Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske. Studijska posjeta je organizirana u okviru projekta borbe protiv diskriminacije, zločina iz mržnje i govora mržnje u cilju unaprjeđenja legislative i nacionalnih politika Gruzije na ovim područjima.

Gruzijsku delegaciju činili su predstavnici Vijeća Europe, Ministarstva unutarnjih poslova, državnih odvjetništava, sudova, Ureda Ombudsmana te organizacija civilnog društva. 

Predstavnici Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, Kristijan Kevešević i Helena Bakić, savjetnici u Uredu, predstavili su ulogu i aktivnosti Ureda na području borbe protiv diskriminacije, zločina iz mržnje i govora mržnje. S obzirom da je jedan od glavnih ciljeva studijske posjete prikupljanje informacija o najboljim praksama vezanim uz vođenje podataka o zločinima iz mržnje, poseban osvrt stavljen je na prezentiranje mehanizma prikupljanja i praćenja podataka o zločinu iz mržnje prema Protokolu o postupanju u slučaju zločina iz mržnje.

Pisane vijesti