Gostovanje ravnatelja Ureda na radio Maestralu

Slika /slike/Foto vijesti 2020/Pokreni kotač znanja.jpg
Povodom provedbe nacionalne kampanje kojoj je cilj promicanje obrazovanja Romkinja i Roma, ravnatelj Ureda Alen Tahiri, gostovao je 18. svibnja u radijskoj emisiji „U manjini“ na radio Maestralu.

U emisiji je javnosti predstavio projekt za uključivanje Roma kojeg Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina provodi od ožujka prošle godine, a koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Također, iznio je podatke o slaboj uključenosti Roma i Romkinja u predškolski odgoj te srednjoškolsko obrazovanje, ali i predstavio nadolazeće aktivnosti Ureda koje imaju svrhu izmijeniti postojeće stanje.

Intervju se može poslušati na linku: U manjini - Pokreni kotač znanja

Kampanja za poticanje obrazovanja provodi se tijekom godine dana pod sloganom „Pokreni kotač znanja“, a uključuje TV i radijske spotove, plakate na reklamnim panoima te materijale za oglašavanje na internetu.

Promotivne spotove iz kampanje moguće je pogledati na YouTube kanalu Ureda: https://www.youtube.com/channel/UCt99PELqFwiT0TGDaO0in7Q.
 
Više informacija o projektu potražite na web stranici Ureda: https://ljudskaprava.gov.hr/europski-socijalni-fond-esf/945.

Pisane vijesti