Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava: Promoviranje kampanja „Dosta!“ i „Dislajkam mržnju“

Slika /arhiva/stories/16122014_a.jpg

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske je 10. prosinca 2014. godine, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, organizirao događanje u prostorijama Osnovne škole Žitnjak.Tom prigodom prezentirane su dvije kampanje Vijeća Europe: kampanja „Dosta! – Oslobodimo se predrasuda, upoznajmo Rome" i kampanja „Dislajkam mržnju – Ne govoru mržnje na internetu".

Cilj događaja bio je upoznati učenike, te nastavno i pedagoško osoblje s navedenim kampanjama te aktivnostima koje se provode u okviru istih.

U uvodnom dijelu prisutne je pozdravio Tomislav Barun, ravnatelj Osnovne škole Žitnjak, a događanje je moderirala Iva Šulentić, ambasadorica kampanje „Dislajkam mržnju" i upoznala prisutne učenike sa značajem obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava i temeljnim odredbama Opće deklaracije o ljudskim pravima.

Kampanje su predstavile Bahrija Sejfić, pomoćnica ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i Ivana Furlić iz Ministarstva socijalne politike i mladih.

Posebni gosti događanja bile su učiteljice i učenici Osnovne škole Orehovica koji su s prisutnima podijelili svoja iskustva u snimanju video-spota za kampanju „Dislajkam mržnju" kojim su osvojili nacionalnu nagradu kampanje.

Učenicima su prikazani i ostali video-spotovi izrađeni u sklopu obje kampanje nakon čega je uslijedila rasprava o predstavljenim kampanjama i Međunarodnom danu ljudskih prava.

Pisane vijesti