Ravnatelj Ureda nazočio 32. redovnoj skupštini Srpskog Demokratskog Foruma

Slika /slike/Foto vijesti 2022/32. skupština SDF Vukovar.jpg
Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, g. Alen Tahiri, univ. spec. pol., nazočio je 32. redovnoj skupštini Srpskog Demokratskog Foruma koja se održala 2. travnja 2022. godine u Vukovaru.
 
U uvodnom dijelu sjednice, tijekom obraćanja članovima Skupštine i drugim nazočnim uzvanicima ravnatelj Ureda je istaknuo da Vlada Republike Hrvatske kontinuirano ulaže napore u unaprjeđenje sustava zaštite prava nacionalnih manjina, a da je jedan od pokazatelja donošenje Operativnih programa nacionalnih manjina za razdoblje 2021.-2024. krajem 2020. godine.
 
Ravnatelj Ureda je u svom obraćanju također naglasio da Ured, kao stručna služba Vlade Republike Hrvatske, te sukladno svom djelokrugu, već dugi niz godina usmjerava svoje aktivnosti prema sustavnoj provedbi vladinih programa i planova kojima je cilj unaprjeđenje i zaštita ljudskih prava i prava nacionalnih manjina, zaštita od bilo kakve diskriminacije, poštivanje različitosti, razvijanja tolerancije i  razumijevanja  u širem demokratskom ozračju.


Pisane vijesti